Racuszki z cukinii. Podaj z sosem czosnkowym
Cukinia to bardzo dobry zamiennik dla ziemniaków. Najlepszym dowodem na to, są placki z cukinii. Cukiniowe placuszki są pyszne i świetnie sprawdzą się na obiad lub kolację. Najlepiej smakują z domowym sosem czosnkowym.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
1. Zetrzeć cukinie i cebulę na grubej tarce. Doprawić solą i pieprzem.
2. Wrzucić jajko i wymieszać. Dodać bułkę i mąkę i mieszać, aż do uzyskania jednolitej masy.
3. Rozgrzać olej na patelni, nakładać łyżką masę i smażyć na głębokim tłuszczu przez kilka minut(na średnim ogniu), aż będą złoto-brązowe.
Przepis dodał użytkownik julia313
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze