Prosty sernik. Tego przepisu nie da się zepsuć
Macie ochotę na coś słodkiego? Do popołudniowej kawy proponujemy przepyszny i bardzo prosty sernik. Zamiast klasycznego spodu z kruchego ciasta, Beata, autorka bloga "Kulinarna chwila" użyła mini rogalików. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 8 |
Okazja: |
- 300 g mini rogalików
- 1 kg twarogu sernikowego
- 460 g mleka zagęszczonego słodzonego
- 2 całe jajka
- 40 g budyniu waniliowego w proszku
- 410 g dżemu brzoskwiniowego
- 150 g płatków migdałowych
- Rogaliki układamy na dnie tortownicy. Twaróg miksujemy z mlekiem, jajkami oraz budyniem.
- Masę twarogową wykładamy na rogaliki.
- Pieczemy 40 minut w 180 st. C.
- Po upieczeniu smarujemy dżemem brzoskwiniowym i posypujemy płatkami migdałowymi.
- Ciasto chłodzimy w lodówce przez ok. godzinę przed podaniem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze