Trwa ładowanie...
d38wnki
d38wnki

Nowa, jeszcze pyszniejsza wersja słynnego deseru. Dodaj jeden składnik

Przepis

Brownie migdałowe to idealna propozycja dla wszystkich wielbicieli czekolady oraz migdałów. Kusi swoim zapachem, jest wilgotne i po prostu.. przepyszne! Przepis z bloga bloga "Di bloguje".

2.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Nowa, jeszcze pyszniejsza wersja słynnego deseru. Dodaj jeden składnik
Di bloguje
Składniki

Forma o wymiarach 20 cm na 20 cm:

  • 180 g masła
  • 80 g gorzkiej czekolady
  • 3 jajka (duże)
  • 1,5 szklanki cukru
  • 45 g mielonych migdałów
  • kilka kropel aromatu migdałowego
  • 1 szklanka mąki pszennej (ok. 150-160 g)
  • 1/3 szklanki kakao (około 40 g)
Przepis
  • Masło pokroić, a czekoladę drobno posiekać i następnie razem połączyć w kąpieli wodnej na jednolitą konsystencję.
  • W osobnej misce wymieszać roztrzepane jajka, cukier, mielone migdały oraz aromat.
  • W kolejnym naczyniu należy połączyć mąkę pszenną z kakao.
  • Roztopioną czekoladę wymieszać z masą jajeczną oraz po połączeniu się składników z mieszanką mąki z kakao.
  • Ciasto przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
  • Piec około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Upieczone brownie ostudzić oraz pokroić na mniejsze kawałki.
Nowa, jeszcze pyszniejsza wersja słynnego deseru. Dodaj jeden składnik
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
Share
d38wnki
d38wnki
d38wnki
d38wnki
d38wnki