Nowa, jeszcze pyszniejsza wersja słynnego deseru. Dodaj jeden składnik
Brownie migdałowe to idealna propozycja dla wszystkich wielbicieli czekolady oraz migdałów. Kusi swoim zapachem, jest wilgotne i po prostu.. przepyszne! Przepis z bloga bloga "Di bloguje".
Diana Rusiłowicz
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia amerykańska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Forma o wymiarach 20 cm na 20 cm:
Przepis
- Masło pokroić, a czekoladę drobno posiekać i następnie razem połączyć w kąpieli wodnej na jednolitą konsystencję.
- W osobnej misce wymieszać roztrzepane jajka, cukier, mielone migdały oraz aromat.
- W kolejnym naczyniu należy połączyć mąkę pszenną z kakao.
- Roztopioną czekoladę wymieszać z masą jajeczną oraz po połączeniu się składników z mieszanką mąki z kakao.
- Ciasto przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
- Piec około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
- Upieczone brownie ostudzić oraz pokroić na mniejsze kawałki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl