Pizzetki z warzywami. Fantastyczny pomysł na piknik
Pizzetki, czyli mini pizze z warzywnym lub mięsnym farszem, świetnie sprawdzą się na kolację lub jako przekąska do pracy, na wycieczkę czy piknik. Są pyszne, proste do przygotowania, a przepis możemy dowolnie modyfikować, dodając swoje ulubione składniki.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Piekarnik nagrzewamy do 250 stopni.
- Drożdże rozcieramy z fruktozą, dodajemy wodę, mąkę wymieszaną z solą i oliwę z oliwek. Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 60 minut.
- Ciasto dzielimy na cztery części i formujemy krążki pizzowe.
- Na wierzchu układamy warzywa. Pieczemy 10 minut.
- Po wstawieniu pizzetek do piekarnika zmniejszamy temperaturę do 200 stopni.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze