Kasza gryczana z kurczakiem. Pyszny obiad za małe pieniądze
Kasza gryczana z kurczakiem jest prostym, smacznym i szybkim pomysłem na obiad w ciągu zabieganego tygodnia. Całość uzupełnia aromatyczny sos. Sprawdzony przepis prosto z bloga* "Just my delicious"*.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 200 g kaszy gryczanej
- 400 g mieszanki mrożonych warzyw
- 2 piersi z kurczaka
- 200 ml passaty pomidorowej
- 2 łyżki ketchupu (najlepiej domowego)
- 1 łyżeczka musztardy miodowej lub kremskiej
- zioła prowansalskie do smaku
- pieprz czarny do smaku
- sól himalajska do smaku
- chilli do smaku
Kaszę ugotuj na sypko. Warzywa przygotuj na patelni, dodaj do nich pokrojone na mniejsze kawałki piersi kurczaka, wlej trochę wody, aby całość nie przywierała i podduś wszystko do czasu, aż mięso będzie gotowe. Teraz dodaj passatę, ketchup, musztardę, zioła oraz przyprawy. Zagrzej jeszcze chwilę i gotowe. Możesz dodać więcej passaty, jeśli tylko chcesz. Ilość ziół oraz przypraw dostosuj do własnych preferencji. Polecam też wymieszanie kaszy z mięsem w sosie na patelni i podanie całości w postaci jednego dania. Bazylia do podania jest tu świetna.
Zobacz także: papryki faszerowane mięsem
src="https://d.wpimg.pl/526503641-1074777981/pap.jpg"/>
Polecamy wideo: pyszne chili con carne
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze