Chłodnik paprykowy. Orzeźwia i gasi pragnienie
W cieplejsze dni nie mamy ochoty na gorące i ciężkostrawne potrawy. Dlatego o tej porze roku chętniej sięgamy po sałatki i chłodniki. Chłodnik paprykowy kusi swoim cudownym kolorem i delikatnym smakiem. Wypróbujcie koniecznie nasz przepis.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Rodzaj diety: |
- Cebulę posiekać, podsmażyć na złoto na oliwie. Oczyścić paprykę, pokroić w drobną kosteczkę.
- Odłożyć 2 łyżki papryki, resztę razem z cząstkami pomidorów dodać do cebuli i chwilę smażyć razem.
- Zalać bulionem i gotować 15 min. Doprawić. Ochłodzić. Zupę zmiksować na gładki krem.
- Posypać odłożoną papryką. Udekorować natką. Można podać z grzankami z bułki.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze