Trwa ładowanie...
d5lgs3b
d5lgs3b

Chłodnik z kwasu chlebowego. Najlepsze smaki na ciepłe dni

Przepis

Na lato najlepszy jest chłodnik. Zwłaszcza chłodnik z kwasu chlebowego. Jego zaletą jest szybkie przygotowanie, bez spędzania wielu godzin w kuchni. Prosty i sprawdzony przepis prosto z bloga "Ugotowane-pozamiatane".

5.0
(6 głosów)
Oceń:
d5lgs3b
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Chłodnik z kwasu chlebowego. Najlepsze smaki na ciepłe dni
www.ugotowanepozamiatane.pl
Chłodnik z kwasu chlebowego. Najlepsze smaki na ciepłe dni
Składniki
  • pęczek rzodkiewki – umytej i startej na tarce
  • ogórek zielony – obrany i drobno pokrojony
  • 4 ogórki kiszone – drobno pokrojone
  • 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach i pokrojone na ósemki
  • po pół pęczka koperku i natki pietruszki – drobno posiekane
  • 2 jajka na twardo do dekoracji – obrane i pokrojone na ćwiartki
  • litr kwasu chlebowego – schłodzonego
  • 3 łyżki śmietany do zupy (opcjonalnie)
  • sok z połowy cytryny
  • świeżo zmielony pieprz
Przepis

Dodatki warzywne rozdzielić po równo na 4 talerze lub miseczki. Kwas chlebowy wymieszać z sokiem z cytryny i śmietaną (jeśli jej używasz). Zalać warzywa na talerzu, doprawić pieprzem i udekorować jajkiem.
Zobacz także: pijane misie - hit na imprezy i przyjęcia w domu

Polecamy wideo: Zupa z sezonowymi warzywami i kaszą jaglaną

Chłodnik z kwasu chlebowego. Najlepsze smaki na ciepłe dni
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
1
Share
d5lgs3b
d5lgs3b
d5lgs3b

d5lgs3b
d5lgs3b
d5lgs3b