Chłodnik truskawkowy. Orzeźwiająca zupa na upały
Chłodnik wcale nie musi być tylko z botwinki. Mamy dla was ekspresowy i bardzo prosty przepis na pyszny i orzeźwiający chłodnik truskawkowy. Cieszmy się tym smakiem, póki sezon na truskawki jest w pełni.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Opłukać, oczyścić i pokroić truskawki. Część odłożyć do dekoracji, resztę zblendować.
- Maślankę, mleko i śmietanę wlać do garnka, dodać zblendowane truskawki, dosłodzić do smaku i wstawić do lodówki.
- Przed podaniem udekorować listkami melisy i kawałkami truskawek.
Przepis dodał użytkownik tajnaagentkawatykanu
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze