Muffinki z białą czekoladą
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- 1 szkl mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 szkl cukru pudru
- szczypta soli
- 100g białej czekolady (tabliczka)
- 160 ml mleka
- 1 jajko
- 90g roztopionego masła
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 200ml śmietany 30%
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 waniliowy serek homogenizowany
Do jednej miski wsypujemy suche składniki oraz dodajemy grubiej posiekaną czekoladę;mieszamy.
W drugiej misce mieszamy ze sobą mokre składniki. Łączymy ze sobą suche składniki z mokrymi niezbyt dokładnie, tylko do wstępnego połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Napełniamy ciastem tak do 3/4 wysokości. Pieczemy ok 25 minut w 170st.Zimną śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder i serek waniliowy. Przestudzone muffinki dekorujemy…
Przepis dodał użytkownik Izaa
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze