Trwa ładowanie...
d9xd4ob
03-05-2015 14:17

Marchewkowe babeczki z lukrem. Słodkie wypieki bez glutenu i laktozy

Przepis

Zamiast prostego lukru można użyć lukru przygotowanego z białek. Jest sztywniejszy, gesty dzięki czemu umożliwia fantazyjne zdobienie I dobrze prezentuje się zabarwiony na różne kolory.

d9xd4ob
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • 100 g marchewki
  • 75 g rodzynek
  • 125 g miękkiej margaryny
  • 125 g cukru
  • 2 jajka
  • 150 g bezglutenowej mieszanki jasnych mąk
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu)
  • lukier: 60 g cukru pudru, 1-2 łyżki soku pomarańczowego lub z cytryny
Przepis

Przygotowanie: Umyj, obierz i zetrzyj marchewki. Namocz rodzynki. Wymieszaj w jednej misce mokre składniki – margarynę i jajka a w drugiej suche składniki - mieszankę mąk, cukier i proszek do pieczenia. Połącz zawartość obu misek, dodaj marchew i rodzynki I dobrze wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do 180 C, wypełnij foremki do babeczek ciastem, wstaw do piekarnika i piecz przez około 35-40 min. Aby zrobić lukier, wymieszaj cukier puder i sok na gładką masę i pokryj nim babeczki.

Porady: muffinki ozdobić wg uznania.

Przepis dodał użytkownik fire

Marchewkowe babeczki z lukrem. Słodkie wypieki bez glutenu i laktozy
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d9xd4ob
d9xd4ob
d9xd4ob
d9xd4ob
Więcej tematów
d9xd4ob