Makaron razowy ze szpinakiem i orzechami włoskimi
Na diecie nie musisz rezygnować z makaronu. Wystarczy zamienić makaron z białej mąki na razowy. Tak naprawdę najbardziej kaloryczne są dodatki. Dlatego zamiast ciężkiego mięsnego lub śmietanowego sosu, przygotuj makaron ze szpinakiem i orzechami. Szybko, smacznie i zdrowo.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż delikatnie czosnek pokrojony w plastry, dodaj umyte listki szpinaku. Smaż całość przez 30 sekund, dodaj orzechy i pokrojony w kostkę ser feta. Dopraw solą i pieprzem. Ugotowany makaron wymieszaj ze szpinakiem, fetą i orzechami. Posyp po wierzchu świeżo posiekaną natką pietruszki.
Przepis dodał użytkownik Żyj smacznie i zdrowo
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze