Twarożek na słodko. Wegańska wersja śniadaniowego klasyku
twarożek z owocami to jedno z najsmaczniejszy śniadaniowych połączeń. Okazuje się, że nie musimy z niego rezygnować nawet na diecie roślinnej. Polecamy przepis z bloga "Marta M." na pyszny wegański "twarożek" z owoców nerkowca.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 2 i 1/2 szklanki namoczonych orzechów nerkowców (zalewamy orzechy wodą do poziomu orzechów i odstawiamy na noc. przed zmiksowaniem wodę odlewamy)
- 4 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżka oleju kokosowego (roztopionego)
- 1 łyżeczka pasty waniliowej
- 1 łyżka soku z cytryny
- garść ulubionych owoców
Przepis
- Wszystkie składniki doskładnie miksujemy na krem przypominający twarożek.
- Przechowujemy w lodówce.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl