Jajecznica z cukinią. Śniadaniowy klasyk w jesiennej odsłonie
Najlepszy pomysł na śniadanie? Oczywiście jajecznica. Nie ma chyba osoby, która by za nią nie przepadała jajecznicę możemy przygotować na tysiąc sposobów i za każdym razem wyjdzie tak samo smaczna. Wypróbujcie przepis na jajecznicę z cukinią.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Rodzaj diety: |
- Cukinię umyć, obrać, zetrzeć na tarce i zesmażyć na rozgrzanym oleju. Wbić jajka, posolić i posypać pieprzem.
- Smażyć, aż jajecznica będzie gotowa. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Podawać z pieczywem oraz sałatką z pomidorów i cebuli.
Przepis pochodzi z książki "Wege po polsku"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze