Jajecznica na parze z awokado
BLW to metoda rozszerzania diety dziecka. Polega na samodzielnym jedzeniu posiłków przez dziecko od początku wprowadzania pokarmów stałych. Co możemy zaproponować maluchowi do jedzenia? Świetnym wyborem będzie jajecznica na parze z awokado.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Szczypiorek umyć i bardzo drobno posiekać.
- Awokado umyć, obrać ze skóry, odkroić plaster i pokroić go w drobną kosteczkę.
- Jajko dokładnie umyć i zanurzyć we wrzątku na 5 sekund. Wybić do metalowej miseczki i wymieszać z wodą.
- Na większym garnku z wrzącą wodą ustawić miskę z jajkiem, mieszać i czekać, aż masa jajeczna się zetnie.
- Dodać posiekany szczypiorek i rozdrobnione awokado, chwilę wszystko razem poddusić.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl