Jajecznica na parze z awokado
BLW to metoda rozszerzania diety dziecka. Polega na samodzielnym jedzeniu posiłków przez dziecko od początku wprowadzania pokarmów stałych. Co możemy zaproponować maluchowi do jedzenia? Świetnym wyborem będzie jajecznica na parze z awokado.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
Okazja: |
- Szczypiorek umyć i bardzo drobno posiekać.
- Awokado umyć, obrać ze skóry, odkroić plaster i pokroić go w drobną kosteczkę.
- Jajko dokładnie umyć i zanurzyć we wrzątku na 5 sekund. Wybić do metalowej miseczki i wymieszać z wodą.
- Na większym garnku z wrzącą wodą ustawić miskę z jajkiem, mieszać i czekać, aż masa jajeczna się zetnie.
- Dodać posiekany szczypiorek i rozdrobnione awokado, chwilę wszystko razem poddusić.
Przepis pochodzi z książki Magdaleny Jarzynki-Jendrzejewskiej i Ewy Sypnik-Pogorzelskiej "Metoda żywieniowa BLW. Daj dziecku wybór"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze