Wypasiona jajecznica z boczkiem i żółtym serem
Po takiej jajecznicy z pewnością nikt nie wyjdzie z domu głodny. Solidna porcja boczku i żółtego sera zapewni energię na wiele godzin. Do tego pieczarki, pomidorki, szczypiorek... Brzmi pysznie? Wypróbujcie sami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Boczek pokroić w plasterki lub paski i podsmażyć na patelni na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki, całość chwilę poddusić.
- Następnie wbić jajka, doprawić solą, pieprzem i dodać przekrojone na pół pomidorki.
- Jajecznicę mieszając podgrzewać, aż jajka się zetną. Na koniec posypać pokrojonym w paseczki serem i przez krótką chwilę zapiec od góry, aż ser się rozpuści lub po prostu ser wymieszać z jajecznicą.
- Podawać z pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze