Wypasiona jajecznica z boczkiem i żółtym serem
Po takiej jajecznicy z pewnością nikt nie wyjdzie z domu głodny. Solidna porcja boczku i żółtego sera zapewni energię na wiele godzin. Do tego pieczarki, pomidorki, szczypiorek... Brzmi pysznie? Wypróbujcie sami.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Boczek pokroić w plasterki lub paski i podsmażyć na patelni na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki, całość chwilę poddusić.
- Następnie wbić jajka, doprawić solą, pieprzem i dodać przekrojone na pół pomidorki.
- Jajecznicę mieszając podgrzewać, aż jajka się zetną. Na koniec posypać pokrojonym w paseczki serem i przez krótką chwilę zapiec od góry, aż ser się rozpuści lub po prostu ser wymieszać z jajecznicą.
- Podawać z pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl