Trwa ładowanie...
dki916v
06-02-2022 08:24

Wypasiona jajecznica z boczkiem i żółtym serem

Przepis

Po takiej jajecznicy z pewnością nikt nie wyjdzie z domu głodny. Solidna porcja boczku i żółtego sera zapewni energię na wiele godzin. Do tego pieczarki, pomidorki, szczypiorek... Brzmi pysznie? Wypróbujcie sami.

dki916v
2.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: © Dariusz Banaszuk
Składniki
  • 100 g boczku wędzonego parzonego
  • 1 średnia cebula
  • 4 średnie pieczarki
  • 6 jajek
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 100 g sera żółtego
  • ½ pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
Przepis
  • Boczek pokroić w plasterki lub paski i podsmażyć na patelni na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki, całość chwilę poddusić.
  • Następnie wbić jajka, doprawić solą, pieprzem i dodać przekrojone na pół pomidorki.
  • Jajecznicę mieszając podgrzewać, aż jajka się zetną. Na koniec posypać pokrojonym w paseczki serem i przez krótką chwilę zapiec od góry, aż ser się rozpuści lub po prostu ser wymieszać z jajecznicą.
  • Podawać z pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wypasiona jajecznica z boczkiem i żółtym serem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dki916v
dki916v
dki916v
dki916v
Więcej tematów
dki916v