Fasolka szparagowa - przepisy i porady
Jedzmy fasolkę
Sezon na fasolkę szparagową nie musi ograniczać się do przygotowywania jej z masełkiem i bułką tartą. To warzywo strączkowe może dostarczyć nam cennych składników odżywczych i warto je podać w oryginalnych połączeniach smakowych. Dietetyce podkreślają, że to bogate źródło kwasu foliowego, a ponadto ma niski indeks glikemiczny, dzięki czemu po spożyciu fasolki szparagowej przez dłuższy czas nie będziemy odczuwali głodu. Ale to nie jedyne jej zalety. Co jeszcze warto wiedzieć o tym produkcie?
Sezon na fasolkę szparagową nie musi ograniczać się do przygotowywania jej z masełkiem i bułką tartą. To warzywo strączkowe może dostarczyć nam cennych składników odżywczych i warto je podać w oryginalnych połączeniach smakowych. Dietetycy podkreślają, że to bogate źródło kwasu foliowego, a ponadto ma niski indeks glikemiczny, dzięki czemu po spożyciu fasolki szparagowej przez dłuższy czas nie będziemy odczuwali głodu. Ale to nie jedyne jej zalety. Co jeszcze warto wiedzieć o tym produkcie?