Trwa ładowanie...
d1bj0io
d1bj0io

Cukiniowe roladki z kurczakiem

Przepis

- To wbrew pozorom prosty obiad składający się z warzyw i mięsa, który można zjeść samodzielnie lub podać z ryżem lub kaszą. Rodzinne, podzielne danie na rozgrzewający obiad lub kolację - pisze Joanna, autorka bloga "O pietruszka!".

4.2
(5 głosów)
Oceń:
d1bj0io
Czas przygotowania:
Na ile osób:

2

Zdjęcie
O Pietruszka
Zdjęcie
Składniki
  • 300 g mielonego kurczaka lub indyka
  • 1 łyżeczka keczupu
  • 2 średniej wielkości cukinie
  • 300 g passaty pomidorowej/krojonych pomidorów w puszce
  • 1 żółta papryka
  • kulka sera mozzarella
  • sól, pieprz
Przepis

Do mięsa dodajemy przyprawy i keczup, odkładamy. Paprykę kroimy w paski. Cukinię kroimy wzdłuż, na cienkie, długie plastry. Przyda się do tego szeroka obieraczka do warzyw ale nożem też można. Naczynie do zapiekania zalewamy passatą, którą doprawiamy solą, pieprzem.

Na każdy plaster cukinii (jeśli są wąskie złóż na zakładkę 2 lub 3) kładziemy po pasku papryki i 1-2 łyżki farszu mięsnego zawijamy i układamy wolnym brzegiem do dołu. Pokrój kulkę mozzarelli na taką ilość kawałków ile jest roladek i ułóż je na roladkach. Zapiekaj całość przez około 35 minut w 190 stopniach. Do zarumienienia sera. Włóż roladki do już rozgrzanego piekarnika.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d1bj0io
Cukiniowe roladki z kurczakiem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

12
2
Share
d1bj0io
d1bj0io

d1bj0io
d1bj0io
d1bj0io