Cukiniowe roladki z kurczakiem
- To wbrew pozorom prosty obiad składający się z warzyw i mięsa, który można zjeść samodzielnie lub podać z ryżem lub kaszą. Rodzinne, podzielne danie na rozgrzewający obiad lub kolację - pisze Joanna, autorka bloga "O pietruszka!".
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2 |
Do mięsa dodajemy przyprawy i keczup, odkładamy. Paprykę kroimy w paski. Cukinię kroimy wzdłuż, na cienkie, długie plastry. Przyda się do tego szeroka obieraczka do warzyw ale nożem też można. Naczynie do zapiekania zalewamy passatą, którą doprawiamy solą, pieprzem.
Na każdy plaster cukinii (jeśli są wąskie złóż na zakładkę 2 lub 3) kładziemy po pasku papryki i 1-2 łyżki farszu mięsnego zawijamy i układamy wolnym brzegiem do dołu. Pokrój kulkę mozzarelli na taką ilość kawałków ile jest roladek i ułóż je na roladkach. Zapiekaj całość przez około 35 minut w 190 stopniach. Do zarumienienia sera. Włóż roladki do już rozgrzanego piekarnika.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze