Zapiekane pieczarki. Będą hitem na domowej imprezie
Doskonała przekąska na domowe imprezy lub spotkania z przyjaciółmi. Kiedy te pieczarki tylko pojawiają się na stole, zawsze znikają jako pierwsze. Ich niewątpliwym atutem jest również prostota i szybkość przygotowania.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
Okazja: |
- Odciąć nóżki od pieczarek i pokroić w drobną kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. podsmażyć pieczarki i cebulę. Zetrzeć ser na drobnych oczkach, posiekać natkę.
- Białko ubić na sztywno. Do masy grzybowej dodać białko, starty ser i natkę, przyprawić.
- Kapelusze pieczarek napełnić nadzieniem i zapiekać 10 minut w temp. 220 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze