Warstwowa sałatka z łososiem i groszkiem. Idealna na wynos
Nie masz pomysłu na obiad do pracy? Przygotuj warstwową sałatkę w słoiku. Wśród głównych składników znajdziemy wędzonego łososia, zielony groszek i jajka. Sałatka przepięknie się prezentuje i jest bardzo smaczna. Przepis pochodzi z bloga Radość kipiąca uśmiechem.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Jajka gotujemy na twardo. Następnie przekrawamy na pół. Białka ścieramy na dużych oczkach tarki, żółtka jak i żółty ser na małych oczkach.
- Kukurydzę odsączamy. Groszek gotujemy 5 minut. Studzimy. Łososia kroimy na małe kawałeczki.
- W miseczce mieszamy musztardę z majonezem, możemy doprawić do smaku. Przekładamy do rękawa cukierniczego.
- W szklankach lub małych miseczkach układamy warstwowo. Zaczynamy od białka jajka, następnie zielony groszek, łosoś, kukurydza, sos majonezowy, żółty ser, żółtko jaj i posiekany szczypiorek.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze