Smakuje jak u babci. Zasmażana marchewka z groszkiem
Marchewka z groszkiem w kremowym sosie to klasyczny dodatek do obiadu. Wiele osób pamięta go z przedszkola lub babcinej kuchni. Tak przygotowana marchewka świetnie pasuje do kotletów mielonych czy schabowych i ziemniaczanego puree. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Rodzaj diety: |
- Marchew obieram, myję, osuszam i kroję w kostkę. Następnie przekładam do garnka, dodaję masło, wodę i doprawiam. Gotuję około dziesięciu minut.
- Po tym czasie zagęszczam skrobią rozrobioną w małej ilości wody i dodaję groszek. Gotuję pięć minut.
- Przystawka do drugiego dania gotowa.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze