Smakuje jak u babci. Zasmażana marchewka z groszkiem
Marchewka z groszkiem w kremowym sosie to klasyczny dodatek do obiadu. Wiele osób pamięta go z przedszkola lub babcinej kuchni. Tak przygotowana marchewka świetnie pasuje do kotletów mielonych czy schabowych i ziemniaczanego puree. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Marchew obieram, myję, osuszam i kroję w kostkę. Następnie przekładam do garnka, dodaję masło, wodę i doprawiam. Gotuję około dziesięciu minut.
- Po tym czasie zagęszczam skrobią rozrobioną w małej ilości wody i dodaję groszek. Gotuję pięć minut.
- Przystawka do drugiego dania gotowa.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl