Makaron z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i zielonym groszkiem
Obiad w 20 minut? To możliwe. Soczysta zdrowa ryba, słodki groszek i suszone na słońcu pomidory to doskonałe połączenie. Danie idealne nadaje się również dla osób, dbających o zdrowie i szczupłą sylwetkę. Więcej pyszności znajdziecie na blogu "Krylowa kuchnia".
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Makarony
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Makaron ugotować al dente.
- Cebulkę i czosnek posiekać. Suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki.
- Na patelni rozgrzać olej (ze słoiczka, w którym były pomidory). Na oleju podsmażyć cebulę, czosnek i pomidory..
- Na patelnię wlać 100 ml wody i dorzucić zielony groszek, ciągle mieszając poczekać, aż groszek zmięknie.
- Kiedy groszek jest już miękki (ale nie rozgotowany), dodać odcedzony, gorący makaron oraz odcedzonego z sosu tuńczyka.
- Wszystko razem wymieszać, doprawić, a następnie od razu podawać.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl