Trwa ładowanie...
d44xa7f
d44xa7f

Makaron z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i zielonym groszkiem

Przepis

Obiad w 20 minut? To możliwe. Soczysta zdrowa ryba, słodki groszek i suszone na słońcu pomidory to doskonałe połączenie. Danie idealne nadaje się również dla osób, dbających o zdrowie i szczupłą sylwetkę. Więcej pyszności znajdziecie na blogu "Krylowa kuchnia".

2.7
(7 głosów)
Oceń:
d44xa7f
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Rodzaj diety:
Makaron z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i zielonym groszkiem
Krylowa Kuchnia
Makaron z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i zielonym groszkiem
Składniki
  • 200 g makaronu farfalle
  • 1 garść mrożonego zielonego groszku
  • 120 g dobrego tuńczyka w sosie własnym (już po odcedzeniu)
  • 6 połówek suszonych pomidorów
  • 3 łyżki oleju z pomidorów
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta oregano
  • sól i pieprz
Przepis
  • Makaron ugotować al dente.
  • Cebulkę i czosnek posiekać. Suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki.
  • Na patelni rozgrzać olej (ze słoiczka, w którym były pomidory). Na oleju podsmażyć cebulę, czosnek i pomidory..
  • Na patelnię wlać 100 ml wody i dorzucić zielony groszek, ciągle mieszając poczekać, aż groszek zmięknie.
  • Kiedy groszek jest już miękki (ale nie rozgotowany), dodać odcedzony, gorący makaron oraz odcedzonego z sosu tuńczyka.
  • Wszystko razem wymieszać, doprawić, a następnie od razu podawać.

Zobacz także przepis na ciasto ryżowe bez pieczenia

Makaron z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i zielonym groszkiem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d44xa7f

Podziel się opinią

2
2
Share
d44xa7f
d44xa7f

d44xa7f
d44xa7f
d44xa7f