Sałatka ziemniaczana z rzodkiewkami i groszkiem
Sałatka ziemniaczana jest dziecinnie bardzo prosta w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się do dań z grilla lub jako dodatek do obiadu. Przepis poleca autorka bloga "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 4 ziemniaki,
- kilka rzodkiewek,
- garść mrożonego zielonego groszku,
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku.
Dressing:
- 3-4 łyżki oliwy,
- 1 łyżeczka musztardy,
- po pół łyżeczki soli i pieprzu – wymieszaj wszystkie składniki.
Przepis
- Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój w kostkę. Groszek ugotuje.
- Rzodkiewki pokrój w półplasterki.
- Warzywa wymieszaj ze sobą w misce. Polej je dressingiem i wymieszaj. Sałatkę dopraw do smaku.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl