Trwa ładowanie...
d26pu0d
05-08-2020 07:59

Makaron rigatoni z pesto z groszku i jogurtem naturalnym

Przepis

Tempo codzienności stale narasta, wymagając od naszego organizmu niemałej dawki energii. Szybki, a jednocześnie pełnowartościowy obiad, to obowiązkowa pozycja, która zadowoli podniebienie i naładuje akumulatory. Połączenie intensywnych przypraw i aromatycznych ziół w towarzystwie bogatego w witaminy i białko to smaczna, a zarazem energetyzująca pozycja w codziennym jadłospisie.

d26pu0d
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1 ząbek czosnku
  • garść liści bazylii
  • 4 listki mięty
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 duże łyżki jogurtu
  • sok z całej cytryny
  • starty parmezan
  • 200 g Warzywio 100% Warzyw w Formie Makaronu z Zielonego Groszku i Cukinii
  • 1 puszka Groszku Tradycyjnego Bez pozostałości pestycydów Bonduelle
Przepis
  • W garnku zagotować wodę i ugotować makaron al dente.
  • Do blendera wrzucić czosnek, liście bazylii i mięty, groszek, oliwę, sok z cytryny i zblendować wszystko razem.
  • Powstały sos wlać na patelnię, podgrzać delikatnie, dodać jogurt.
  • Kiedy wszystkie składniki się połączą, dodać sól, pieprz. Dodać do sosu ugotowany makaron i całość mieszać razem aż sos oblepi makaron.
  • Danie podać posypane startym parmezanem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Makaron rigatoni z pesto z groszku i jogurtem naturalnym
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d26pu0d
d26pu0d
d26pu0d
d26pu0d
Więcej tematów
d26pu0d