Makaron rigatoni z pesto z groszku i jogurtem naturalnym
Tempo codzienności stale narasta, wymagając od naszego organizmu niemałej dawki energii. Szybki, a jednocześnie pełnowartościowy obiad, to obowiązkowa pozycja, która zadowoli podniebienie i naładuje akumulatory. Połączenie intensywnych przypraw i aromatycznych ziół w towarzystwie bogatego w witaminy i białko to smaczna, a zarazem energetyzująca pozycja w codziennym jadłospisie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- W garnku zagotować wodę i ugotować makaron al dente.
- Do blendera wrzucić czosnek, liście bazylii i mięty, groszek, oliwę, sok z cytryny i zblendować wszystko razem.
- Powstały sos wlać na patelnię, podgrzać delikatnie, dodać jogurt.
- Kiedy wszystkie składniki się połączą, dodać sól, pieprz. Dodać do sosu ugotowany makaron i całość mieszać razem aż sos oblepi makaron.
- Danie podać posypane startym parmezanem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze