Trwa ładowanie...
d2nycrf

Przepyszne placki twarogowe. Możesz jeść nawet na diecie

Przepis

Placki twarogowe są stałym gościem w mojej kuchni. To wynik poszukiwań placuszków dla dzieci, które miały zasmakować mojemu synkowi. Okazały się strzałem w dziesiątkę i ulubionym śniadaniem mojej – wówczas dwuletniej – pociechy. Do dzisiaj z chęcią do nich wracamy, szczególnie w sezonie letnim, i podajemy je ze świeżymi owocami.

d2nycrf
4.4
(7 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Rodzaj diety:
Fit desery z kilku składników. Jak jeść zdrowo nie rezygnując ze słodyczy
Źródło: Fit desery z kilku składników. Jak jeść zdrowo nie rezygnując ze słodyczy
Składniki

• 250 g twarogu
• 3 jajka
• 70 g mąki owsianej
• 20 g erytrytolu
• 4 g cynamonu
• 1 łyżeczka oleju rzepakowego do smażenia

Dodatkowo:
• ulubione owoce

Przepis
  • Twaróg rozgnieć i wymieszaj na jednolitą masę razem z resztą składników.
  • Ciasto twarogowe nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię i smaż placki z obu stron na oleju rzepakowym na małym ogniu.
  • Podawaj z owocami.
  • Zamiast erytrytolu możesz użyć innej substancji słodzącej, np. ksylitolu, stewii, syropu klonowego lub miodu. Pamiętaj jednak, że tylko erytrytol ma 0 kcal.

Przepis pochodzi z książki Agnieszki Stolarczyk "Fit desery z kilku składników. Jak jeść zdrowo nie rezygnując ze słodyczy"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Przepyszne placki twarogowe. Możesz jeść nawet na diecie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
1
Share
d2nycrf
d2nycrf
d2nycrf
d2nycrf
d2nycrf
Więcej tematów
d2nycrf