Przepyszne placki twarogowe. Możesz jeść nawet na diecie
Placki twarogowe są stałym gościem w mojej kuchni. To wynik poszukiwań placuszków dla dzieci, które miały zasmakować mojemu synkowi. Okazały się strzałem w dziesiątkę i ulubionym śniadaniem mojej – wówczas dwuletniej – pociechy. Do dzisiaj z chęcią do nich wracamy, szczególnie w sezonie letnim, i podajemy je ze świeżymi owocami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3 |
Rodzaj diety: |
Dodatkowo:
• ulubione owoce
- Twaróg rozgnieć i wymieszaj na jednolitą masę razem z resztą składników.
- Ciasto twarogowe nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię i smaż placki z obu stron na oleju rzepakowym na małym ogniu.
- Podawaj z owocami.
- Zamiast erytrytolu możesz użyć innej substancji słodzącej, np. ksylitolu, stewii, syropu klonowego lub miodu. Pamiętaj jednak, że tylko erytrytol ma 0 kcal.
Przepis pochodzi z książki Agnieszki Stolarczyk "Fit desery z kilku składników. Jak jeść zdrowo nie rezygnując ze słodyczy"
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze