Trwa ładowanie...
d3tvsmc
d3tvsmc

Klasyk rosyjskiej kuchni w nowym wydaniu. Wystarczy zamienić jeden składnik

Przepis

Boeuf Stroganow to klasyczne danie pochodzące z kuchni rosyjskiej. Tradycyjnie przygotowuje się je z wołowiny. Do tego pieczarki i kiszone ogórki. My jednak proponujemy nieco lżejszą - drobiową wersję z boczniakami. Będzie pysznie! Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.

2.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Klasyk polskiej kuchni w nowym wydaniu. Wystarczy zamienić jeden składnik
123RF
Składniki
  • 1 filet z kurczaka
  • cebula
  • 200 g boczniaków
  • 5 ogórków kiszonych
  • fix schab a'la stroganoff
  • ½ szklanki śmietany 18 proc.
  • ½ szklanki wody
  • przyprawa do kurczaka
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  dziejesie.wp.pl
(dziejesie.wp.pl)
Przepis
  • Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju i doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.
  • Na drugiej patelni typu wok szklimy obraną i drobno pokrojoną cebulę.
  • Do cebuli dodajemy oczyszczone, umyte i pokrojone w paski boczniaki, doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Ogórki kroimy w kostkę i łączymy z grzybami.
  • Na koniec zagęszczamy potrawę fixem rozrobionym z wodą oraz śmietaną, chwilkę gotujemy.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Klasyk rosyjskiej kuchni w nowym wydaniu. Wystarczy zamienić jeden składnik
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d3tvsmc
d3tvsmc
d3tvsmc
d3tvsmc
d3tvsmc