Boczniaki w chrupiącej panierce. Jak je zrobić?
Główną zaletą boczniaków jest wysoka zawartość dobrze przyswajalnego białka. Świetnie nadają się do zup, sałatek, omletów lub jako wegetariańska alternatywa dla klasycznego schabowego.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 25 dag boczniaków
- 1 jajko
- 1/4 szkl. śmietany,
- 1/4 szkl. wody
- sól, pieprz
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/4 kostki masła
- 4 łyżki oleju
- bułka tarta
Przepis
- Boczniaki zanurzamy w roztrzepanym jajku ze śmietaną, wodą i przyprawami.
- Panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na mieszance masła z olejem na złoty kolor.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl