Boczniaki w chrupiącej panierce. Jak je zrobić?
Główną zaletą boczniaków jest wysoka zawartość dobrze przyswajalnego białka. Świetnie nadają się do zup, sałatek, omletów lub jako wegetariańska alternatywa dla klasycznego schabowego.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- 25 dag boczniaków
- 1 jajko
- 1/4 szkl. śmietany,
- 1/4 szkl. wody
- sól, pieprz
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/4 kostki masła
- 4 łyżki oleju
- bułka tarta
- Boczniaki zanurzamy w roztrzepanym jajku ze śmietaną, wodą i przyprawami.
- Panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na mieszance masła z olejem na złoty kolor.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze