Ekspresowa sałatka z tuńczykiem. Idealna na domowe imprezy
Szybka sałatka z tuńczykiem, warzywami, jajkiem i fetą. Sprawdzi się na kolację lub kiedy do drzwi zapukają niespodziewani goście. Prosta i smaczna.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Pokroić w kostkę pomidory i ogórki. Delikatnie posolić i poczekać, aby puściły sok, który trzeba następnie zlać.
- W płaskim półmisku kładziemy liście sałaty następnie pomidory, potem ogórki, rozdrobnionego widelcem tuńczyka.
- Jajka ścieramy na tartce i posypujemy wierzch.
- sałatkę polewamy sosem z majonezu i śmietany (jogurtu). Całość posypujemy fetę pokrojoną w kostkę.
Przepis dodał użytkownik wiolah
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze