Trwa ładowanie...
d4e5llb
Katarzyna Kwella

Jaglany paprykarz. Smaczny sposób na przełamanie klasyki

Przepis

Tradycyjny paprykarz to pasta z makreli i ryżu, którą możemy jeść solo lub z pieczywem. Kasia proponuje nieco odświeżoną wersję tego kultowego przysmaku. Blogerka połączyła tuńczyka i kaszę jaglaną. Więcej pyszności znajdziecie na "Kwelka gotuje".

d4e5llb
4.8
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Kwelka gotuje
Źródło: Kwelka gotuje
Składniki
  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • puszka tuńczyka lub innej ryby w sosie pomidorowym
  • sól, pieprz
  • papryka wędzona
  • ketchup
Przepis

Kaszę jaglaną ugotuj. Marchewkę zetrzyj na małych oczkach, cebulę pokrój w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulkę, gdy będzie już szklista, dodaj marchewkę. Duś na małym ogniu, aż będzie miękka. Na patelnię dodaj ugotowaną kaszę i tuńczyka oraz ketchup lub inną rybę. Dopraw solą, pieprzem i papryką wędzoną.

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

Jaglany paprykarz. Smaczny sposób na przełamanie klasyki
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

8
1
Share
d4e5llb

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4e5llb
d4e5llb
d4e5llb
d4e5llb
Więcej tematów
d4e5llb