Jaglany paprykarz. Smaczny sposób na przełamanie klasyki
Tradycyjny paprykarz to pasta z makreli i ryżu, którą możemy jeść solo lub z pieczywem. Kasia proponuje nieco odświeżoną wersję tego kultowego przysmaku. Blogerka połączyła tuńczyka i kaszę jaglaną. Więcej pyszności znajdziecie na "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- pół szklanki kaszy jaglanej
- 1 cebula
- 2 marchewki
- puszka tuńczyka lub innej ryby w sosie pomidorowym
- sól, pieprz
- papryka wędzona
- ketchup
Kaszę jaglaną ugotuj. Marchewkę zetrzyj na małych oczkach, cebulę pokrój w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulkę, gdy będzie już szklista, dodaj marchewkę. Duś na małym ogniu, aż będzie miękka. Na patelnię dodaj ugotowaną kaszę i tuńczyka oraz ketchup lub inną rybę. Dopraw solą, pieprzem i papryką wędzoną.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze