Zupa brokułowa. Smaczna i sycąca
Zupa brokułowa jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Można ją zblendować i podać z czosnkowymi grzankami lub zostawić warzywa w całości. W obu wersjach smakuje równie dobrze.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle lub oleju w garnku o grubszym dnie. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmaż. Brokuła podziel na różyczki i wrzuć do cebuli. Pietruszkę i ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do pozostałych warzyw. Podsmaż.
- Wlej bulion, gotuj, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem.
- Zupę możesz zblendować i podawać z grzankami, ale nie jest to konieczne.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze