Trwa ładowanie...
d2tb3p4
14-07-2022 09:27

Sałatka z tuńczykiem i białą fasolą. Smaczna, zdrowa, szybka

Przepis

Tuńczyk to jedna z chętniej wybieranych ryb. Bardzo dobrze sprawdza się jako składnik sałatek, dań z makaronem, zapiekanek czy pizzy. Na kolację albo lunch proponujemy ekspresową sałatkę z tuńczykiem i białą fasolą. Solidna porcja witamin i białka.

d2tb3p4
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 2 puszki białej fasoli
  • 1 ogórek
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 50 dag pomidorów
  • 2 łyżki natki pietruszki

*Sos: *

  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz
Przepis
  • Fasolę i tuńczyka osączyć z zalewy, przełożyć do miski, dodać pokrojonego w ćwierćplasterki ogórka, pomidory pokrojone w kostkę i drobno posiekaną natkę.
  • Z oliwy, soku z cytryny i czosnku przeciśniętego przez praskę przyrządzić winegret, polać sałatkę i delikatnie wymieszać.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Sałatka z tuńczykiem i białą fasolą. Smaczna, zdrowa, szybka
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2tb3p4
d2tb3p4
d2tb3p4
d2tb3p4
Więcej tematów
d2tb3p4