Ryżowe racuszki na słodko. Dla dużych i małych łasuchów
"Ciekawa propozycja na słodką, ciepłą kolację lub śniadanie, zarówno dla dużych, jak i małych. Podałam moje racuszki z sosem truskawkowym ze świeżych truskawek. Można zrobić sos również z innych owoców np. jagody, maliny itp." - pisze autorka bloga Gotuj ze mną.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Jajka ubić z cukrem waniliowym, 3 łyżkami cukru, szczyptą soli. Dalej ubijając, wlać jogurt, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać ryż i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, nakładać nieduże okrągłe porcje ciasta, smażyć na złoty kolor. Gorące polać sosem z owoców.
Truskawki lub inne owoce pokroić, włożyć do rondelka i podgrzewać z cukrem, cały czas mieszając. Następnie, kiedy cukier się rozpuści, dokładnie zmiksować i polać racuszki.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze