Trwa ładowanie...
d1jlnx0
d1jlnx0

Przepis na pączki wegańskie

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Okazja:
d1jlnx0
Przepis na pączki wegańskie
Fotolia
Składniki

• o,5 kg mąki pszennej tortowej
• ½ kostki drożdży
• 250 ml mleka roślinnego
• 2 łyżki cukru trzcinowego
• 2 łyżki cukru pudru
• 3 łyżki spirytusu
• olej
• marmolada różana

Przepis

Do szklanki mleka roślinnego dodaj drożdże, cukier i łyżkę mąki tortowej i dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek i odstaw na pół godziny. Następnie w misce połącz masę z mąką, 80 ml oleju oraz cukrem pudrem i spirytusem. Ciasto delikatnie wymieszaj i ugniataj przez 15 minut, aby powstała jednolita masa, którą należy pozostawić na 1 godzinę, aby urosła.
Po godzinie wyjmij ciasto i rozwałkuj na blacie posypanym mąką na grubość około 1,5 cm. Przy pomocy szklanki wykrój w cieście kółka i poczekaj kolejne 30 minut, aż wyrosną. Następnie w garnku podgrzej ½ litra oleju do wysokiej temperatury i smaż pączki na średnim ogniu przez około 5 minut i przekładaj na papierowy ręcznik.

Przepis na pączki wegańskie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d1jlnx0
d1jlnx0
d1jlnx0
d1jlnx0
d1jlnx0
d1jlnx0