Kolorowa sałatka fasolowa
Rośliny strączkowe to wartościowe źródło białka, dlatego powinniśmy je jeść jak najczęściej. Mamy dla was świetny przepis na fasolowa sałatkę. Sałatka najlepiej smakuje po kilku godzinach, kiedy wszystkie smaki się przegryzą.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Odsączamy i płuczemy białą oraz fioletową fasolę. Koperek drobno siekamy, a cebulę kroimy w malutkie cząstki. Ser kroimy w kostkę, a pomidory w paski.W misce mieszamy oliwę i olej. Dodajemy pokrojoną cebulę, którą następnie solimy.
Całość mieszamy i odstawiamy na 5 minut do przegryzienia. Po tym czasie dodajemy oba rodzaje fasoli, ser, pomidory i koperek. Mieszamy, pieprzymy i ewentualnie dosalamy.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze