14-01-2014 14:18
Kolorowa sałatka fasolowa
Przepis
Rośliny strączkowe to wartościowe źródło białka, dlatego powinniśmy je jeść jak najczęściej. Mamy dla was świetny przepis na fasolowa sałatkę. Sałatka najlepiej smakuje po kilku godzinach, kiedy wszystkie smaki się przegryzą.
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Źródło: Shutterstock
Składniki
Przepis
Odsączamy i płuczemy białą oraz fioletową fasolę. Koperek drobno siekamy, a cebulę kroimy w malutkie cząstki. Ser kroimy w kostkę, a pomidory w paski.W misce mieszamy oliwę i olej. Dodajemy pokrojoną cebulę, którą następnie solimy.
Całość mieszamy i odstawiamy na 5 minut do przegryzienia. Po tym czasie dodajemy oba rodzaje fasoli, ser, pomidory i koperek. Mieszamy, pieprzymy i ewentualnie dosalamy.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Kolorowa sałatka fasolowa
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.