Trwa ładowanie...
d3mkipq
19-11-2021 12:02

Mintaj z koperkiem po francusku. Palce lizać!

Przepis

Zamiast tradycyjnej smażonej rybki w panierce, proponujemy mintaja suszonego w aromatycznym sosie koperkowym z dodatkiem białego wina. Tak przygotowana ryba doskonale smakuje z ryżem i surówką colesław.

d3mkipq
3.0
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: ©Jacek Chabraszewski - stock.adobe.com
Składniki
  • 4 filety z mintaja
  • 1 duża cebula
  • 40 ml białego wytrawnego wina
  • 1,5 łyżki masła
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz
  • 150 ml śmietany 30%
Przepis
  • Cebulę obrać, pokroić w drobne kawałki, smażyć na maśle przez 3 minuty, na dużej patelni.
  • Położyć na wierzchu nierozmrożone kawałki ryby, dodać wino, posolić.
  • Dusić pod przykryciem przez około 12 minut. Dodać posiekany koperek, pieprz i śmietanę.
  • Dusić jeszcze przez 2 minuty. Podawać z ryżem, surówką z białej kapusty i wytrawnym białym winem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Mintaj z koperkiem po francusku. Palce lizać!
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3mkipq
d3mkipq
d3mkipq
d3mkipq
Więcej tematów
d3mkipq