Mintaj z koperkiem po francusku. Palce lizać!
Zamiast tradycyjnej smażonej rybki w panierce, proponujemy mintaja suszonego w aromatycznym sosie koperkowym z dodatkiem białego wina. Tak przygotowana ryba doskonale smakuje z ryżem i surówką colesław.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Cebulę obrać, pokroić w drobne kawałki, smażyć na maśle przez 3 minuty, na dużej patelni.
- Położyć na wierzchu nierozmrożone kawałki ryby, dodać wino, posolić.
- Dusić pod przykryciem przez około 12 minut. Dodać posiekany koperek, pieprz i śmietanę.
- Dusić jeszcze przez 2 minuty. Podawać z ryżem, surówką z białej kapusty i wytrawnym białym winem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze