Trwa ładowanie...
d2iif7s
13-05-2022 08:43

Jajecznica ze szparagami. Sezonowe pyszności na śniadanie

Przepis

Sezon na szparagi trwa krótko, warto więc go wykorzystać najlepiej, jak się da. Na śniadanie proponujemy przepyszną jajecznicę ze szparagami. To bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie. Idealne na sobotnie lub niedzielne śniadanie. Przepis z bloga "Królestwo Garów".

d2iif7s
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1

Rodzaj diety:
Królestwo garów
Źródło: Królestwo garów
Składniki
  • 6-7 zielonych niezbyt grubych szparagów
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • szczypiorek (ja użyłam szczypiorku czosnkowego)
Przepis
  • Szparagi umyć, osuszyć, odłamać twarde końcówki. Pokroić w plastry grubości około 0,5 cm. Czubki odłożyć.
  • Jajka wybić do miseczki. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić szparagi i podsmażyć mieszając około 2 minut.
  • Następnie dodać jajka i smażyć delikatnie mieszając do otrzymania żądanej konsystencji jajecznicy. Nie bełtam jajek przed wlaniem na patelnię, gdyż lubię, gdy najpierw lekko zetnie się białko a dopiero potem mieszam żółtko.
  • Jajecznicę solę dopiero po usmażeniu, na talerzu.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Jajecznica ze szparagami. Sezonowe pyszności na śniadanie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2iif7s
d2iif7s
d2iif7s
d2iif7s
Więcej tematów
d2iif7s