Jajecznica ze szparagami. Sezonowe pyszności na śniadanie
Przepis
Sezon na szparagi trwa krótko, warto więc go wykorzystać najlepiej, jak się da. Na śniadanie proponujemy przepyszną jajecznicę ze szparagami. To bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie. Idealne na sobotnie lub niedzielne śniadanie. Przepis z bloga "Królestwo Garów".
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
Rodzaj diety: |
Źródło: Królestwo garów
Składniki
Przepis
- Szparagi umyć, osuszyć, odłamać twarde końcówki. Pokroić w plastry grubości około 0,5 cm. Czubki odłożyć.
- Jajka wybić do miseczki. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić szparagi i podsmażyć mieszając około 2 minut.
- Następnie dodać jajka i smażyć delikatnie mieszając do otrzymania żądanej konsystencji jajecznicy. Nie bełtam jajek przed wlaniem na patelnię, gdyż lubię, gdy najpierw lekko zetnie się białko a dopiero potem mieszam żółtko.
- Jajecznicę solę dopiero po usmażeniu, na talerzu.
Polecamy też: tort czekoladowy korzenny
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Jajecznica ze szparagami. Sezonowe pyszności na śniadanie
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
2
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.