Trwa ładowanie...
dpted1z
Joanna Krzewińska

Jajecznica w zupełnie nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik

Przepis

Jajecznica to śniadaniowy klasyk. Chyba każdy ma swój patent na to, by była jak najsmaczniejsza. A jak ją przygotowuje Joanna, autorka bloga "Królestwo Garów"? "Lubię jajecznicę na dużej ilości masła. Na rozgrzane masło wbijam jajka, następnie mieszam tylko białka. Gdy białka są prawie ścięte, bełtam żółtka. Trzymam na ogniu jeszcze tylko chwilę, nie lubię przesmażonej jajecznicy, takiej za suchej. Solę dopiero na talerzu. Można jajecznicę usmażyć na boczku, z cebulą, z pomidorami. Tym razem polecam z awokado" - pisze blogerka.

dpted1z
2.3
(12 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Królestwo garów
Źródło: Królestwo garów
Składniki
Przepis
  • Awokado przekroić wzdłuż na pół.
  • Wyjąć pestkę. Wyjąć łyżką miąższ ze skórki. Pokroić w kostkę.
  • Skropić sokiem z cytryny.
  • Na patelni rozgrzać masło, wlać rozbite jajka. Usmażyć jajecznicę, pod koniec dodać awokado, wymieszać.
  • Nie smażyć dalej.
  • Posolić.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Jajecznica w zupełnie nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
7
Share
dpted1z

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dpted1z
dpted1z
dpted1z
dpted1z
Więcej tematów
dpted1z