Jajecznica w zupełnie nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik
Jajecznica to śniadaniowy klasyk. Chyba każdy ma swój patent na to, by była jak najsmaczniejsza. A jak ją przygotowuje Joanna, autorka bloga "Królestwo Garów"? "Lubię jajecznicę na dużej ilości masła. Na rozgrzane masło wbijam jajka, następnie mieszam tylko białka. Gdy białka są prawie ścięte, bełtam żółtka. Trzymam na ogniu jeszcze tylko chwilę, nie lubię przesmażonej jajecznicy, takiej za suchej. Solę dopiero na talerzu. Można jajecznicę usmażyć na boczku, z cebulą, z pomidorami. Tym razem polecam z awokado" - pisze blogerka.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
- Awokado przekroić wzdłuż na pół.
- Wyjąć pestkę. Wyjąć łyżką miąższ ze skórki. Pokroić w kostkę.
- Skropić sokiem z cytryny.
- Na patelni rozgrzać masło, wlać rozbite jajka. Usmażyć jajecznicę, pod koniec dodać awokado, wymieszać.
- Nie smażyć dalej.
- Posolić.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze