Trwa ładowanie...
d39nhe4
d39nhe4

Jajecznica w zupełnie nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik

Przepis

Jajecznica to śniadaniowy klasyk. Chyba każdy ma swój patent na to, by była jak najsmaczniejsza. A jak ją przygotowuje Joanna, autorka bloga "Królestwo Garów"? "Lubię jajecznicę na dużej ilości masła. Na rozgrzane masło wbijam jajka, następnie mieszam tylko białka. Gdy białka są prawie ścięte, bełtam żółtka. Trzymam na ogniu jeszcze tylko chwilę, nie lubię przesmażonej jajecznicy, takiej za suchej. Solę dopiero na talerzu. Można jajecznicę usmażyć na boczku, z cebulą, z pomidorami. Tym razem polecam z awokado" - pisze blogerka.

2.1
(11 głosów)
Oceń:
d39nhe4
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

awokado z jajkami
Królestwo garów
awokado z jajkami
Składniki
Przepis
  • Awokado przekroić wzdłuż na pół.
  • Wyjąć pestkę. Wyjąć łyżką miąższ ze skórki. Pokroić w kostkę.
  • Skropić sokiem z cytryny.
  • Na patelni rozgrzać masło, wlać rozbite jajka. Usmażyć jajecznicę, pod koniec dodać awokado, wymieszać.
  • Nie smażyć dalej.
  • Posolić.

Polecamy też: tort czekoladowy korzenny

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d39nhe4
Jajecznica w zupełnie nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
7
Share
d39nhe4
d39nhe4

d39nhe4
d39nhe4
d39nhe4