Trwa ładowanie...
d3y4qj5
d3y4qj5

Ziemniaki po grecku

Przepis

Tak przygotowane ziemniaki są pyszne, chrupkie, z posmakiem cebulki i fety. Inne niż frytki czy gładkie puree. Aby wzmocnić smak, można też dodać pokrojoną w kostkę kiełbaskę chorizo. Przepis z bloga "Marta M.".

3.0
(6 głosów)
Oceń:
d3y4qj5
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Ziemniaki po grecku
Marta M.
Składniki
  • ok. 700 g ziemniaków
  • 1 opakowanie serka typu feta 200 g
  • 1 cebula czerwona, pokrojona w piórka
  • garść świeżej natki pietruszki, pokrojonej
  • opcjonalnie kiełbaska chorizo lub salami
Przepis

Ziemniaki obierz i pokrój na 4. Ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedzone ziemniaki podsmaż na rozgrzanym oleju do uzyskania chrupiącej skórki. Jeśli dodajesz też kiełbaskę, to teraz ją dodaj i chwilę podsmażaj. Wyłącz gaz, do gorących ziemniaków dodaj pokruszony ser, cebulę i natkę, dokładnie wymieszaj i chwilkę potrzymaj na gorącej patelni.

Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście

Ziemniaki po grecku
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3y4qj5

Podziel się opinią

5
10
Share
d3y4qj5
d3y4qj5
d3y4qj5
d3y4qj5
d3y4qj5