Trwa ładowanie...
dzrd4m4
16-12-2019 13:40

Ziemniaki po grecku

Przepis

Tak przygotowane ziemniaki są pyszne, chrupkie, z posmakiem cebulki i fety. Inne niż frytki czy gładkie puree. Aby wzmocnić smak, można też dodać pokrojoną w kostkę kiełbaskę chorizo. Przepis z bloga "Marta M.".

dzrd4m4
3.0
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Marta M.
Źródło: Marta M.
Składniki
  • ok. 700 g ziemniaków
  • 1 opakowanie serka typu feta 200 g
  • 1 cebula czerwona, pokrojona w piórka
  • garść świeżej natki pietruszki, pokrojonej
  • opcjonalnie kiełbaska chorizo lub salami
Przepis

Ziemniaki obierz i pokrój na 4. Ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedzone ziemniaki podsmaż na rozgrzanym oleju do uzyskania chrupiącej skórki. Jeśli dodajesz też kiełbaskę, to teraz ją dodaj i chwilę podsmażaj. Wyłącz gaz, do gorących ziemniaków dodaj pokruszony ser, cebulę i natkę, dokładnie wymieszaj i chwilkę potrzymaj na gorącej patelni.

Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście

Ziemniaki po grecku
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

5
11

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dzrd4m4
dzrd4m4
dzrd4m4
dzrd4m4
Więcej tematów
dzrd4m4