Trwa ładowanie...
dmdmgxf
dmdmgxf

Pierś kurczaka nadziewana szpinakiem. Rodzina poprosi o dokładkę

Przepis

Piersi z kurczaka można przygotować na tysiąc różnych sposobów i za każdym razem smakuje doskonale. Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula", proponuje filety nadziewane szpinakowym farszem. Tak przygotowane mięso posmakuje nawet niejadkom.

3.0
(5 głosów)
Oceń:
dmdmgxf
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Zdjęcie
123RF
Zdjęcie
Składniki
  • 2 podwójne piersi kurczaka
  • 1 paczka szpinaku baby
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • słodka papryka
  • 5 serków topionych (trójkątnych)

Sałatka:

  • pół paczki szpinaku
  • kilka suszonych pomidorów w oleju
  • ok. 50 g sera feta
  • garść uprażonego słonecznika
Przepis

Szpinak umyć, posiekać i podsmażyć na patelni, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy i serki topione. Mieszać i smażyć do rozpuszczenia serków.

Piersi umyć, oczyścić i naciąć w połowie. Oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Faszerować szpinakiem. Ja dodatkowo zabezpieczyłam brzegi wykałaczką, żeby farsz nie wypłynął. Piersi usmażyć na patelni w papirusie z ziołami prowansalskimi.

Szpinak umyć i wysuszyć, dodać pokrojone w kostkę suszone pomidory oraz ser feta i kilka łyżeczek oliwy z pomidorów - delikatnie wymieszać. Na końcu posypać ziarnami słonecznika.

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

Pierś kurczaka nadziewana szpinakiem. Rodzina poprosi o dokładkę
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
dmdmgxf

Podziel się opinią

11
4
Share
dmdmgxf
dmdmgxf

dmdmgxf
dmdmgxf
dmdmgxf