Trwa ładowanie...
d2nh79p
Paulina Krajewska
21-07-2017 08:00
www.justmydelicious.com

Domowe paluszki rybne

Przepis

Paluszki rybne to sprytny sposób na zachęcenie dzieci na rybne danie. Przygotowanie ich jest banalnie proste, dlatego warto zabrać się za to samodzielnie, choćby dla samej satysfakcji i uśmiechu najmłodszych. Zwłaszcza że - jak wynika z redakcyjnego testu WP Kuchnia - w gotowych paluszkach rybnych ze sklepu znaleźć można szereg zbędnych, sztucznych dodatków, w tym wypełniacze, spulchniacze, konserwanty, tłuszcz. Dlatego w ramach naszego cotygodniowego cyklu "Ryba na piątek" mamy dla was przepis na pyszne i domowe paluszki rybne.

d2nh79p
4.8
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

www.justmydelicious.com
Źródło: www.justmydelicious.com
Składniki
  • 2 filety z dorsza
  • mąka pszenna
  • 1 jajko
  • sól himalajska do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
Przepis

Filety pokrój w "paluszki", następnie obtocz je w mące, potem zanurz w roztrzepanym jajku wymieszanym z solą i pieprzem. Na koniec obtocz w bułce tartej. Wykładaj na patelnię z dodatkiem tłuszczu i smaż z każdej strony kilka minut do czasu, aż paluszki rybne będą apetycznie złociste.
Zobacz także: najprostszy sposób na domowe łazanki

Polecamy wideo: jak sprawdzić, czy ryba jest świeża?

Domowe paluszki rybne
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

5
Share
d2nh79p

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2nh79p
d2nh79p
d2nh79p
d2nh79p
Więcej tematów
d2nh79p