Ciasto biszkoptowe z czereśniami
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
- 4 jajka
- 1,5 szkl cukru pudru
- 1,5 szkl mąki pszennej
- 1 mały budyń śmietankowy lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki oleju
Białka ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy żółtka nadal ubijając. Następnie dodajemy mąkę, proszek budyniowy i olej, wszystko dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do wysmarowanej formy, na wierzch wrzucamy owoce. Pieczemy ok 40-45 min. w temp 160 st. Po wyjęciu z piekarnika ciasto oprószamy cukrem pudrem
Przepis dodał użytkownik Izaa
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze