Błyskawiczne ciasto czekoladowe. Tego przepisu nie da się zepsuć
Przepis
Dopadła cię ochota na coś słodkiego? Wypróbuj ten prosty i szybki przepis na ciasto czekoladowe. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki i wstawić do piekarnika. Po godzinie będziesz się cieszyć smakiem domowego wypieku. Nasze ciacho idealnie pasuje do kawy.
3.1
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Składniki
Polewa:
- tabliczka mlecznej czekolady
- 4 łyżki słodkiej śmietany lub mleka
Przepis
- Wszystkie składniki ciasta miksujemy ze sobą, dodając na koniec migdały.
- Masę wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką lub bułką tartą i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez ok. godzinę (sprawdzamy wykałaczką, czy ciasto się upiekło).
- Czekoladę topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietany lub mleka i oblewamy wystudzone ciasto.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Błyskawiczne ciasto czekoladowe. Tego przepisu nie da się zepsuć
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
4
3
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.