Trwa ładowanie...
dvl0hez
17-02-2021 11:48

Błyskawiczne ciasto czekoladowe. Tego przepisu nie da się zepsuć

Przepis

Dopadła cię ochota na coś słodkiego? Wypróbuj ten prosty i szybki przepis na ciasto czekoladowe. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki i wstawić do piekarnika. Po godzinie będziesz się cieszyć smakiem domowego wypieku. Nasze ciacho idealnie pasuje do kawy.

dvl0hez
2.9
(9 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 5 jajek
  • 7 łyżek oleju
  • 0,5 szklanki mleka
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżki kakao
  • duża garść migdałów prażonych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • aromat wiśniowy lub rumowy

Polewa:

  • tabliczka mlecznej czekolady
  • 4 łyżki słodkiej śmietany lub mleka
Przepis
  • Wszystkie składniki ciasta miksujemy ze sobą, dodając na koniec migdały.
  • Masę wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką lub bułką tartą i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez ok. godzinę (sprawdzamy wykałaczką, czy ciasto się upiekło).
  • Czekoladę topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietany lub mleka i oblewamy wystudzone ciasto.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Błyskawiczne ciasto czekoladowe. Tego przepisu nie da się zepsuć
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dvl0hez
dvl0hez
dvl0hez
dvl0hez
Więcej tematów
dvl0hez