Domowe batoniki bounty. Prosty przepis na słodką przekąskę
Nie ma nic lepszego niż domowe słodycze. Dlatego na słodka przekąskę proponujemy własną wersję kultowego kokosowego batonika. Przepis jest banalnie prosty i szybki, a składniki znajdziecie bez trudu w najbliższym sklepie spożywczym.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromatu, wymieszać.
- Z mikstury uformować kulki wielkości orzecha włoskiego ściskając wiórki (może to być trudne,bo masa nie będzie ścisła, ale później w lodówce kuleczki ładnie stwardnieją). Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę.
- Rozpuścić mleczną czekoladę (w kąpieli wodnej lub mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie (można sobie pomóc wykałaczką), wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała. Przechowywać w lodówce.
Przepis dodał użytkownik oliwkowa
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze