Domowe batoniki bounty. Prosty przepis na słodką przekąskę
Nie ma nic lepszego niż domowe słodycze. Dlatego na słodka przekąskę proponujemy własną wersję kultowego kokosowego batonika. Przepis jest banalnie prosty i szybki, a składniki znajdziecie bez trudu w najbliższym sklepie spożywczym.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromatu, wymieszać.
- Z mikstury uformować kulki wielkości orzecha włoskiego ściskając wiórki (może to być trudne,bo masa nie będzie ścisła, ale później w lodówce kuleczki ładnie stwardnieją). Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę.
- Rozpuścić mleczną czekoladę (w kąpieli wodnej lub mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie (można sobie pomóc wykałaczką), wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała. Przechowywać w lodówce.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl