Trwa ładowanie...
d3opjq2
18-11-2017 07:38

Zupa serowo-czosnkowa z grzanką. Rozgrzewająca, pyszna i prosta

Przepis

Jesienna dieta powinna obfitować w produkty, które jednocześnie nas rozgrzeją, a także będą naszym sojusznikiem w walce z obniżoną odpornością. Warto sięgać po naturalne antybiotyki i sycące dania, które błyskawicznie rozgrzewają.

d3opjq2
3.8
(10 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Składniki
  • 1 główka czosnku
  • 4 ziemniaki
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki masła
  • 50 g wędzonego boczku
  • 100 g sera żółtego Radamer
  • 125 ml słodkiej śmietany 18 proc.
  • świeża bagietka
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, majeranek
Przepis

Na maśle przesmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Po podsmażeniu wrzucamy do gorącego bulionu. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, następnie przesmażony wcześniej i wytopiony boczek. Gotujemy ok. 30-35 minut, wrzucamy połowę tartego sera, dodajemy słodką śmietankę, doprawiamy do smaku i blendujemy na gładki krem. Podajemy z grzankami zapieczonymi z resztą sera i posiekanym ziołami.

Przepis poleca Sylwia Ładyga, ambasadorka marki Serenada, autorka bloga "Ostra na Słodko" i uczestniczka V edycji programu "Masterchef".

Polecamy wideo: przepis na zupę piwną

Zupa serowo-czosnkowa z grzanką. Rozgrzewająca, pyszna i prosta
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

15
4

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3opjq2
d3opjq2
d3opjq2
d3opjq2
Więcej tematów
d3opjq2