Trwa ładowanie...
d1d4kyn
16-02-2022 10:52

Zupa pieczarkowa z makaronem

Przepis

Nie ma nic lepszego niż miska gęstej, aromatycznej zupy pieczarkowej w chłodne popołudnie. Z mnóstwem pieczarek, makaronem, świeżą i pachnącą natką pietruszki. Można jeść codziennie.

d1d4kyn
1.5
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1-2 ząbki czosnku
  • ok. 1 i 1/2 litra rosołu
  • 10-15 dag dowolnego makaronu np. nitki
  • 3-4 łyżki śmietany 18 proc.
  • zielona pietruszka
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
Przepis
  • Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.
  • Następnie dodać pieczarki i pokrojony w drobną kostkę czosnek. Dodać do nich szczyptę soli, szczyptę pieprzu i chwilkę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka i zalać gorącym rosołem (może być z kostki rosołowej).
  • Dodać makaron, szczyptę vegety i gotować razem około 20 minut. Dodać śmietanę i zagotować zupę.
  • Na koniec dodać pokrojoną zieloną pietruszkę i w razie potrzeby jeszcze przyprawić.
  • Podawać na gorąco.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zupa pieczarkowa z makaronem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1d4kyn
d1d4kyn
d1d4kyn
d1d4kyn
Więcej tematów
d1d4kyn