Trwa ładowanie...
d4lsaw2
11-02-2022 11:35

Zupa ogórkowa z łososiem

Przepis

Ogórkowa to jedna z ulubionych polskich zup. Jej smak możemy podkręcić, dodając pod koniec gotowania kawałki wędzonego łososia. Zapewniamy, że w tej wersji smakuje wyśmienicie.

d4lsaw2
2.8
(10 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: Oleg Bannikov
Składniki

Dodatki:

  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
Przepis
  • Ziemniaki i cebulę obrać,pokroić w kostkę.Marchewki i pietruszkę oskrobać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Warzywa zalać bulionem, dodać liść laurowy oraz ziele angielskie,gotować około 20 minut na wolnym ogniu.Ogórki umyć,zetrzeć na tarce,dodać do zupy. Dalej gotować.
  • Kiedy warzywa będą miękkie, dodać pokrojonego łososia. Gotować zupę jeszcze 5 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zupa ogórkowa z łososiem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
7

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4lsaw2
d4lsaw2
d4lsaw2
d4lsaw2
Więcej tematów
d4lsaw2