Zupa ogórkowa z łososiem
Ogórkowa to jedna z ulubionych polskich zup. Jej smak możemy podkręcić, dodając pod koniec gotowania kawałki wędzonego łososia. Zapewniamy, że w tej wersji smakuje wyśmienicie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 2 litry bulionu
- 5 ziemniaków
- 6 ogórków kiszonych
- 2 marchewki
- kawałek pietruszki
- cebula
- 15 dag wędzonego łososia
Dodatki:
- 3 ziarna ziela angielskiego
- liść laurowy
- sól
- pieprz
- Ziemniaki i cebulę obrać,pokroić w kostkę.Marchewki i pietruszkę oskrobać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Warzywa zalać bulionem, dodać liść laurowy oraz ziele angielskie,gotować około 20 minut na wolnym ogniu.Ogórki umyć,zetrzeć na tarce,dodać do zupy. Dalej gotować.
- Kiedy warzywa będą miękkie, dodać pokrojonego łososia. Gotować zupę jeszcze 5 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze