Trwa ładowanie...
d2i97l6
09-03-2016 08:13

Zupa gulaszowa z kopytkami

Przepis
4.3
(8 głosów)
Oceń:
d2i97l6
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 500 g mielonego mięsa wołowego
  • 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki smalcu
  • 400 g (1 puszka) krojonych pomidorów
  • 100 g przecieru pomidorowego
  • 1 l bulionu wołowego lub warzywnego
  • 500 g ziemniaków
  • ok. 10 kopytek
Przepis

Mięso myjemy i kroimy w drobną kostkę (ok. 8×8 mm). Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę.

W garnku roztapiamy smalec i szklimy na nim cebulę. Dokładamy czosnek i mięso i podsmażamy. Całość oprószamy papryką i mieszamy. Dodajemy pomidory z puszki i przecier. Dolewamy bulion mieszamy. Dodajemy sól, pieprz i gotujemy ok. 30 minut.

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę o tej samej wielkości co pokrojone wcześniej mięso. Dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości ziemniaków.

Do zupy dodajemy pokrojone kopytka lub kluski śląskie.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Zupa gulaszowa z kopytkami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2i97l6
d2i97l6
d2i97l6
d2i97l6
Więcej tematów
d2i97l6