Sałatka z cukinii na zimę
Kiedy cukinia jest łatwo dostępna i tania, warto zrobić jej zapas na zimę. Z cukinii możemy przygotować pyszne leczo do słoików, keczup czy sałatki.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Cukinie i cebule poszatkować, posolić i zostawić na 2 godziny.
- Odcisnąć nadmiar płynu, dodać 1 łyżkę zielonej pietruszki drobno pokrojonej, olej ocet, pieprz oraz cukier.
- Na końcu dodać poszatkowaną marchew. Wymieszać i nakładać do słoików i zagotować.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze