Trwa ładowanie...
due5kh0
oprac. Katarzyna Gileta
27-07-2021 12:58

Marynowane koktajlowe pomidorki w słodko kwaśnej zalewie

Przepis

Marynowane pomidorki koktajlowe to świetny dodatek do obiadu lub przekąska na domowa imprezę. Warto więc przygotowac kilka słoiczków. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

due5kh0
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki

Składnik na zalewę:

  • 4 szk. wody
  • 1 szk. octu 10 proc.
  • 1 szk. cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 6 ziaren pieprzu
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka gorczycy
Przepis
  • Cebulę oraz czosnek obieramy, cebulę kroimy na plasterki, a czosnek na mniejsze cząstki i układamy na dnie słoików.
  • Pomidory myjemy, osuszamy i również układamy w słoikach.
  • Wszystkie składniki na zalewę przekładamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia.
  • Gorącą zalewą zalewamy pomidory i szczelnie zakręcamy słoiki.
  • Pasteryzujemy w piekarniku przez około 10-12 minut w 180 st. C.
  • Słoiki wyjmujemy dopiero, kiedy piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek.
  • Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Marynowane koktajlowe pomidorki w słodko kwaśnej zalewie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
due5kh0

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
due5kh0
due5kh0
due5kh0
due5kh0
Więcej tematów
due5kh0