Dynia marynowania w occie. Zrób zapas na zimę
Dynia to warzywo, które możemy wykorzystać w kuchni na tysiąc sposobów. Doskonale smakuje zarówno na słodko, jak i na słono. Nadaje się do zup, gulaszy, makaronów, ryżu, omletów, ciast, babeczek. Świetnie sprawdzi się także do marynowania.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Z dyni usunąć pestki i włókna, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
- Cukier, ocet i wodę wlać do garnka i zagotować, tak aby powstał syrop.
- Do gotującego się syropu wrzucić dynię i gotować od momentu zagotowania się całości 5 minut.
- Wlewać wrzące do słoików mocno zakręcać.
- Postawić na wieczku do momentu, aż wystygną słoiki.
Przepis dodał użytkownik julia313
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze