Rosół koreański. Ten smak zapamiętasz na długo
Na bazie tradycyjnego rosołu możesz przygotować ni tylko zupę pomidorową czy ogórkową. Odpowiednio doprawiony i podany z podsmażonymi warzywami i mięsem zamieni się w pyszną zupę w azjatyckim stylu. Spróbujcie koniecznie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Mięso pokroić na cienkie długie paski. Dodać sos sojowy, obraną i pokrojoną dymkę (razem ze szczypiorkiem), sezam oraz umyte i drobno posiekane pieczarki.
- Rozgrzać olej i kolejno smażyć przygotowane mięso, marchew i pieczarki. Wyjmować lekko zrumienione. Po usmażeniu wszystkie składniki zalać rosołem, doprawić solą i imbirem.
- Rosół podany z ryżem lub makaronem ryżowym będzie solidnym daniem o oryginalnym smaku.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze